Известие

Collapse
No announcement yet.

Колеги помагайте

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Колеги помагайте

От скоро забелязах като карам Алфата на таблото да ми излиза това което е на снимката и взех да се притеснявам какво е.Ако някои знае за какво става навапрос да помага.
    Attached Files
    Last edited by bodolei; d.m.y г., 02:07.

Първоначално публикувано от bodolei Покажи съобщение
    От скоро забелязах като карам Алфата на таблото да ми излиза това което е на снимката и взех да се притеснявам какво е.Ако някои знае за какво става навапрос да помага.
    Това не са ли айрбеците на седалките?
    При мене като се отвори предна врата и светва това = че при отворена врата страничните айрбеци не са активни ( според мене )
    Alfa Romeo 166 2.4 jtd 1999

Comment

Сигнализация за изключен еърбег на пасажера.
      156 AR67601 BN 1.6TS 16V CF2 BASE
      Bosch Motronic M2.10.4 MPFi

Comment

Има два варяанта или да не са ти закачили датчика на аербека и да свети или просто да им е дошло времето за смяна , аербеците имат 10тина години живот. Най простия и евтин варианта за решаването е да идеш на компютърна диагностика и да ти го зачистят

Comment

и на мен на 156цата ми свети, но е включен, ключа си е на ON, освен наистина да е дошло време за смяна на пиропатрона до колкото знам

Comment

На мен ми светва единствено при заплен двигател когато седне някой на седалката.При сядане се активира лампичката и започва да премигва.След няколко секунди изгасва и всичко е на ред.Предполагам че е свързано както разправят с някакъв кантар на пасажерската седалка.

Comment

Определено не е сигнализация за това, че е дошло време за смяна на пиропатрона. Да, пиропатронът трябва да се сменя през определен период от време, но няма система, която да отброява това време и да сигнализира. Ако ключът за еърбега е в положение ON, търсете окислена/намокрена/откачена букса по инсталацията (обикновено се намира под седалката), разхлабена кабелна обувка или прекъснато кабелче.

Comment

Показва че аербека е изключен Включва се с ключа за запалването като мястото се намира между предната лява врата и таблото исе вижда само в оворено положение на вратата Това служи за изключване на пасажерския аербек когато там е поставено детска седалка

Comment

Благодаря ви колеги ще пробвам със ключа да вида дали ще се оправи и под седалката ще видя дали не е и от там и ако и там всичко е наред ще трябва да отида на майстор за да го оправим това че много ме дразни

Comment

Първоначално публикувано от bodolei Покажи съобщение
                    Много е важен вапрос, свети постояно или мига ??

ако само мига, може би карам със нещо на седалката - има дачик който включва/изключва ербег - или към този дачик не е вред.

ако свети постояно, сигурно един кабел е виновен, но и да го оправиш не е ясно дали ще се спре да свети може да се наляга диагностик.
                    Alfa 166 2.4JTD 136hp + ксенон 4300к + добавен Cruise Control + нов държач за дясно задно стъкло + ново Турбо (оригиналното така че никъв ремап мимап) + интеркулер "тунинг" от Румен + ремонтирана ГНП + още много идей за подобрение

Comment

Малко оффтопик, ама за да не пускам 10 нови теми...
                      Трябва ли, при включени фарове да свети дисплея с на километража с изминатите километри .. ???
                      AR 155 2.0 16V Never Forget You
                      AR 166 2.4 JTD

Comment

да

Comment

Първоначално публикувано от staiko Покажи съобщение
                          да
                          така си и мислех..
                          сега ?
                          има ли оправия, или нов ?
                          AR 155 2.0 16V Never Forget You
                          AR 166 2.4 JTD

Comment

Бушоните провери ли?
                            безплатни обяви
                            Моята 166

Comment

Първоначално публикувано от Yureti Покажи съобщение
                              така си и мислех..
                              сега ?
                              има ли оправия, или нов ?
                              Не е бушон. При бушон изгасва цялото табло.
                              Като свалиш скоро скоростомера и го обърнеш, ще видиш няколко лампички. Най-вероятно тази за осветлението на дисплея с изминалите километри е изгоряла. Сменяй всичките, за да не се налага скоро да го сваляш пак. Стотинки са.

Comment

Working...
                              X